Steek jij mee de spade in de grond?

Fiscadvies legt uniek bedrijfsbos aan in Tielt-Winge

Een eigen bedrijfsbos dat meteen leidt tot een hogere biodiversiteit? 

Dat is waar wij over 2 weekends werk van maken. Immers, op zondag 21 november om 10 uur steekt ons team de spade in de grond in Tielt-Winge op een terrein van 1,3 ha groot.   En dat doen wij graag samen met jou, je familie, vrienden, breng gerust volk mee!  Samen met Eén-gezicht Saartje Vandendriessche, burgemeester Rudi Beeken, en een honderdtal medewerkers, klanten, familie en vrienden leggen we heel fier ons bedrijfsbos aan!

We nodigen u dus graag uit om dit speciaal moment bij te wonen. 

Praktisch:

●    Datum & Tijdstip: zondag 21 november, 10u 

●    Locatie: Tielt-Winge, Bergveld 

●    Parking: er kan op een reglementaire wijze geparkeerd worden in de Kerkstraat (Meensel-Kiezegem) in de omgeving van het huisnummer 34. De toegang naar Bergveld (plaats van bebossing) betreft een private weg van het huisnummer 34. Op deze private weg kan je niet parkeren. Deelnemers begeven zich vanop de openbare weg te voet naar de bebossingsplaats. T.h.v. de Kerkstraat zullen Forest Fwd en Natuurpunt beachvlaggen deze toegang accentueren. 

We geven je graag nog wat info mee over de aanplant van dit toekomstige bedrijfsbos, dat gerealiseerd wordt door ons, Fiscadvies, onder begeleiding van Forest Fwd, het eerste private bebossingsbedrijf in ons land, en Natuurpunt. 

Het bedrijfsbos dat Fiscadvies zal aanplanten, wordt niet zomaar een doorsnee bos. Het gaat om de aanleg van ruim 2.600 bomen, vlakbij het Tafelbos in Binkom, op de grens van de gemeenten Lubbeek en Tielt-Winge, en het Boekhoutbos. Meer nog: het Fiscadvies Bos wordt een belangrijke natuurverbinding tussen de twee bossen, die zal leiden tot een hogere biodiversiteit. 

Het Tafelbos is vandaag al een historisch permanent bos en een restant van een 18de eeuws Hagelands woud aan de bovenloop van de Winge. De prachtige en natuurlijk meanderende Vosselbeek, die stroomopwaarts ontspringt op de grens van Lubbeek en Binkom, kronkelt zich door het bos en mondt er uit in de Wingebeek. Grote delen van het bos worden ingenomen door biologisch zeer waardevol eiken-, haagbeuken- en zuur eikenbos. In de lente wordt een immens en prachtig tapijt van bloeiende Bosanemonen uitgespreid. Met de uitbreiding van het Fiscadvies Bos krijgt dit stukje natuur er een mooie uitbreiding bij. 


Bij Fiscadvies zijn we bijzonder verheugd om dit bedrijfsbos te kunnen realiseren!  Ik hoop dat jij erbij kunt zijn?

Schrijf zeker tijdig in, en breng gerust iemand mee!  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Steek jij mee de spade in de grond?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x