ELEKTRISCHE BEDRIJFSWAGEN WIJGMAAL

Is de aankoop van een elektrische bedrijfswagen een goede fiscale investering als ondernemer? Welke elektrische auto’s zijn er fiscaal aftrekbaar? Elektrificeer ik meteen het volledige wagenpark? Waar plaats ik best een laadpaal, op de bedrijfsparking of bij de werknemer thuis? Accountancykantoor Fiscadvies gidst je fiscaal door de wereld van de elektrische bedrijfswagens Wijgmaal.

Elektrische bedrijfswagens en de elektrificatie van je wagenpark in een notendop

Elektrisch rijden is niet langer de toekomst maar de realiteit. Of je nu een plug-inhybride op de oprit hebt staan, met een speed pedelec naar het werk fietst of je de e-step van je kinderen in de garage oplaadt, elektrische voertuigen zijn niet meer uit ons dagelijks leven te denken. Werkgevers zien vandaag al de voordelen van elektrisch rijden, en ook de overheid stimuleert de uitbreiding van wagenparken met elektrische bedrijfswagens met premies en belastingvoordelen.

Vanaf 2026 zijn hoofdzakelijk auto’s zonder CO2-uitstoot nog fiscaal aftrekbaar. Drie jaar later, vanaf 2029, moeten alle nieuwe wagens in Vlaanderen elektrisch aangedreven zijn. Werkgevers zullen vanaf dan een hogere solidariteitsbijdrage moeten betalen voor werknemers die een bedrijfswagen op fossiele brandstoffen gebruiken. Hoog tijd om eens grondig na te denken over je mobiliteitsbudget en of een elektrische bedrijfswagen kopen voor je onderneming fiscaal interessant is. Hoe pak je dat aan voor jouw onderneming in Wijgmaal?

Fiscaal consultant Fiscadvies geeft, na een grondige screening van jouw case, persoonlijk advies dat verder reikt dan de courante fiscale optimalisaties.

De voordelen van een elektrische bedrijfswagen Wijgmaal

Het grootste voordeel van een elektrische bedrijfswagen? Je behoudt alle comfort van het rijden met de wagen maar stoot daarbij geen grammetje CO2 uit. Kiezen voor elektrificatie van je wagenpark, dat is een keuze voor duurzame mobiliteit, straffe employer branding én de optimale financiering van je fleet. Wie inzet op duurzame mobiliteit, kroont zichzelf tot aantrekkelijke werkgever. Werknemers kunnen niet alleen met een elektrische wagen alle milieuzones in elke stad doorkruisen, ze betalen ook minder belastingen omdat het voordeel alle aard lager is voor elektrisch rijden dan voor rijden met een klassieke wagen met dezelfde cataloguswaarde.

De troef voor jou als werkgever? Elektrische wagens zijn tot 2026 voor 100 % fiscaal aftrekbaar en je CO2-bijdrage daalt drastisch! Vandaag is elektrisch rijden over de hele lijn, van aankoop over onderhoud tot laden, gemiddeld goedkoper dan je verplaatsen met een wagen op fossiele brandstoffen. Als werkgever zorg je best voor een laadpaal thuis of op het werk, omdat een elektrisch bedrijfswagen laden prijzig is op publieke plaatsen.

Een elektrische bedrijfswagen, gegarandeerd een goede investering? Om je doelgericht bij te staan, volgt Fiscadvies de fiscale actualiteit rond elektrische bedrijfswagens op de voet. Je mag vertrouwen op onze knowhow om jouw onderneming op een proactieve manier te ondersteunen.

Fiscaal advies bij de aankoop of leasing van een elektrische bedrijfswagen

Meet Fiscadvies! Ons fiscaal-juridisch consultancyteam benadert fiscaliteit in haar totaliteit zodat jij een mooi rendement behaalt. Graag staan we je met persoonlijk advies en zorgvuldige simulaties bij tijdens de aankoop of leasing van een elektrische bedrijfswagen of de elektrificatie van jouw wagenpark.

Zo gaan we te werk:

  • In een verkennend gesprek toetsen we jouw noden, voorkeuren en technische mogelijkheden af.
  • We simuleren verschillende scenario’s voor de fiscale optimalisatie van je wagenpark en pluizen samen concrete offertes voor elektrische bedrijfswagens uit.
  • Elektrische auto gekocht? Dan volgen wij de boekhouding nauwgezet op en kijken toe op het naleven van de fiscale regels.
  • Jij zet je (geleasede of aangekochte) elektrische bedrijfswagen of plug-inhybride in om je ondernemersdroom waar te maken!

Elektrische bedrijfswagen Wijgmaal kopen? 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x