BUSINESSPLAN ROTSELAAR

Een businessplan met financieel plan opstellen, het is een tijds- en arbeidsintensieve oefening. Een goed doordacht businessplan is echter een van de meest waardevolle instrumenten voor een ambitieuze zaakvoerder. Klaar voor de next level als ondernemer? Met een finetuning van jouw businessplan kies je voor gezonde groei. Accountancykantoor Fiscadvies ondersteunt je bij upscaling met je businessplan Rotselaar.

Het hoe en waarom van een goed businessplan Rotselaar

Je businessplan is een strategisch plan waarin je de doelstellingen, de aanpak en de financiering van je onderneming uiteen zet. In je financieel plan ga je na hoeveel startkapitaal je nodig hebt, maak je een inschatting van je vaste en variabele kosten, bepaal je hoeveel je wilt verdienen en reken je uit hoeveel omzet je nodig hebt om winst te maken. Met een businessplan wordt keuzes maken eenvoudiger en doelgerichter. De route heb je immers al bepaald, en je businessplan fungeert als toetssteen. Bonus: met je businessplan toon je toekomstige investeerders of partners dat jij de touwtjes stevig in handen hebt, en dat wekt vertrouwen.

Kan je ondernemen zonder businessplan? Zeker. Kan je een bedrijf gezond doen groeien zonder ondernemingsstrategie? Moeilijk. Zonder leidraad, zonder inzicht in je cijfers of bedrijfsvoering, kan je geen toekomstgerichte keuzes maken. Wist je bijvoorbeeld dat je brutomarge belangrijker is om in rekening te brengen dan je omzet? Je brutomarge houdt namelijk rekening met je vaste kosten. Bij Fiscadvies ontmoeten we regelmatig ambitieuze ondernemers die, met het oog op eerstkomende inkomsten, hun cashflow uit het oog verliezen en al eens verrast worden door een onverwachte factuur.

De meeste ondernemers werken een businessplan uit bij de opstart van hun zaak. Wanneer je als zaakvoerder klaar bent voor een groeispurt van je onderneming, helpt het aanpassen of finetunen van je businessplan bij het maken van nieuwe beslissingen. Je boekhouder kan daarbij je ideale klankbord zijn, aarzel niet om zijn expertise in te schakelen.

Fiscaal consultant Fiscadvies geeft, na een grondige analyse van jouw businessplan en bedrijfsvoering, persoonlijk advies dat verder reikt dan de courante fiscale optimalisaties.

Upscalen met je businessplan: wat zijn de valkuilen?

De stap naar groei is een prikkelende periode. Je bent als zaakvoerder niet meer aan je proefstuk toe, maar houdt best volgende elementen in het achterhoofd wanneer je nieuwe uitdagingen aangaat.

>> Houd altijd je cashflow in de gaten. Voor verschillende bedrijven valt de business bijvoorbeeld nagenoeg stil tijdens bepaalde periodes (denk aan opleidingscentra tijdens de zomermaanden). Zorg ervoor dat je weet wanneer je inkomsten en uitgaven gemiddeld pieken of dalen zodat hierop kan anticiperen. Met een doordacht businessplan Rotselaar en inzicht in je liquiditeit kan je toewerken naar investeringen en investeerders aantrekken en overtuigen.

>> Weet tot op de komma wat je vaste kosten zijn. Verlies daarbij je verloning niet uit het oog. Stilstaan bij je boekhouding geeft aan of je omzet je vaste kosten dekt, en wanneer het tijd is om bijvoorbeeld een nieuwe prijszetting te hanteren.

Om je doelgericht bij te staan bij het upscalen met je businessplan, volgt Fiscadvies de fiscale actualiteit op de voet. Je mag vertrouwen op onze knowhow om jouw onderneming op een proactieve manier te ondersteunen.

Fiscaal advies bij upscalen met je businessplan

Meet Fiscadvies! Ons fiscaal-juridisch consultancyteam benadert fiscaliteit in haar totaliteit zodat jij een mooi rendement behaalt. Graag staan we je bij met persoonlijk advies en zorgvuldige inzichten over jouw businessplan, zodat je onderneming gezond kan groeien.

Zo gaan we te werk:

  • In een verkennend gesprek toetsen we jouw noden, voorkeuren en mogelijkheden af. Wat wil je net opschalen met je businessplan: je omzet, je personeel, of je bedrijfsvoering?
  • Vervolgens duiken we in de cijfers. We bestuderen je boekhouding en maken een analyse van je uitgaven en inkomsten, van de aankoop van printpapier tot je bestaffing.
  • We gaan verder met jou in gesprek over je businessplan en je bedrijfsvoering. Niet alles over jouw onderneming staat te lezen in de boekhouding, natuurlijk.
  • Samen komen we tot een nieuw businessplan op maat van jouw groeiende onderneming. Nu kan het echte werk beginnen!
  • Doorheen het boekjaar volgen we je upscaling van dichtbij op, en sturen samen bij waar en wanneer dat nodig is. Beschouw je businessplan als een werkinstrument, niet als een vaststaand gegeven!

Je businessplan Rotselaar inzetten voor groei? 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x