11 augustus 2021

Ondernemersbegeleiding met een human touch

Ik kreeg onlangs een heel fijn berichtje op LinkedIn: “Goed bezig met Fiscadvies Carla! Fijn om te zien hoe jij je onderneming opbouwt. Hoe pak je dat toch aan?” Ik geef toe, dat doet deugd om te lezen. Zeker na het woelig coronajaar waar vele ondernemers zichzelf door moesten ploeteren. Het is trouwens nog niet voorbij. Want jawel, dit jaar is de impact van de coronacrisis nog groter dan het jaar voordien. En dan is de aanpak van Fiscadvies voor veel bedrijven des te belangrijker. Ik deel graag hoe ik die uitdagingen met u aanga.

Carla Van Corenland is de drijvende kracht achter Fiscadvies. Van maandag tot vrijdag verleent ze als accountant en mentor eerstelijnsadvies aan klinkende kmo’s en vzw’s. In het weekend trekt deze straffe madam er het liefst op uit met haar man, dochters en honden. Onder het motto ‘sharing is caring’ deelt Carla via haar column treffende topics, trends en tips. Een inspiratie voor haar netwerk!

Ons ondernemerslandschap postcorona

Ik krijg enorm veel energie als ik innovatieve ondernemingen uit de startblokken kan helpen schieten. Businessideeën delen, een helder businessplan uitwerken of juridisch en fiscaal advies geven volgens de nieuwste wettelijke normen. Dat is allemaal catchy en sexy natuurlijk, maar eigenlijk krijg ik evenveel voldoening van het tegenovergestelde. Door de coronapandemie vallen de cijfers dit jaar bij heel wat bedrijven tegen. Mijn grootste en vurigste wens is dan om net die ondernemers terug op de rails te zetten. Want ik zie heel wat opportuniteiten om er terug bovenop te geraken.

Een holistische aanpak

Mijn aanpak? Een intensieve samenwerking waarin we op korte termijn het onderste uit de kan halen tot u er weer bovenop komt. Akkoord: dat is in eerste instantie een grotere hap uit uw budget, maar u geraakt zo ook sneller uit de dip. Mijn aanpak is holistisch. Dat klinkt wat zweverig, maar eigenlijk is het simpel. Ik kijk naar uw onderneming als geheel. Alle onderdeeltjes vormen samen één.

Ik ben van mening dat we vooral moeten nagaan hoe u op lange termijn kan optimaliseren. In het ideale scenario wordt de omzet, en dan vooral de brutomarge efficiënt verhoogd, waardoor u ademruimte krijgt om de vaste kosten te betalen. Later sterk in de schoenen staan, kan nu al snelle cost cuttings vragen. Van een collega op tijdelijke werkloosheid plaatsen tot de wekelijkse fruitmand op kantoor pauzeren. Ik analyseer graag elk detail uit het kostenplaatje en trek daarbij graag mijn stoute schoenen aan. Ik confronteer u met wat misloopt, maar neem ook een actieve rol op mij tijdens uw onderhandelingen, bijvoorbeeld met uw (huidige) leveranciers over hun prijzen.

Met oog op de toekomst

Het is belangrijk om de gaten in uw schip nu al te dichten, maar verlies zeker de eindbestemming niet uit zicht. Morgen zijn er nog obstakels waartegen u kan varen. Daarom bereid ik graag ook de toekomst met u voor. Welke kosten zijn er in aantocht, welke stappen moet u zetten om een mooie omzet te draaien en wat kan u vandaag ondernemen om dat morgen mogelijk te maken? Hoewel veel mensen Excel haten, ben ik een absolute fan! Ik breng alles in kaart zodat we elk facet van uw onderneming onder de loep nemen.

Het voordeel van mijn werkwijze zit ‘m aan weerskanten, bij mij én bij u. Dankzij een betrokken begeleiding krijg ik nog meer voeling met uw business. Mijn batterijen laden op omdat ik u weer mooie cijfers laat realiseren. Terwijl bij u de rust kan terugkeren. Bye bye ad hoc support, hello focus on the future!

Hebt u nood aan een betrokken sparringpartner die u net zo goed begeleidt tijdens moeilijke momenten als bij mogelijke opportuniteiten? 

Meer items
Ondernemersbegeleiding met een human touch

Ondernemersbegeleiding met een human touch

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x