4 mei 2020

Magnette en boekhouders: een lofzang

Ik ben meestal niet zo snel uit mijn lood te slaan als het gaat over meningen over mijn job.  Vooroordelen over boekhouders en fiscalisten bestaan immers al jaar en dag.

• we  zijn grijze muizen

• saaaaaaaaaai!!!!

• we kunnen alleen maar analytisch denken en zijn niet creatief of te creatief

• boekhouden ga je studeren als je geen andere passies hebt

• we zijn allemaal introvert en hebben een autistisch kantje

• we worden vaak in het blauwe hokje geduwd (als je al eens een persoonlijkheidstest hebt ingevuld weet je wat ik bedoel) - niks mis mee overigens met dat blauwe hokje, wel met het hokjesdenken

• boekhouden is nu met het digitaal werken toch gewoon op een knopje duwen en dan komt er een mooi pdf-je op je scherm.  Effe mailen en klaar is kees.

Dus ja, als Mr Magnette het nodig vindt om in de pers te beweren dat wij 400 eur per uur vragen om onze klanten te helpen belasting ontduiken, dan was het eerste dat door mijn hoofd schoot: okay.  With the new day comes new strength and new thoughts (E. Roosevelt)

Maar dan dacht ik aan mijn lieve collega's, die al sinds 16 maart thuis zitten te WERKEN met vaak nog kleine kindjes, die elke dag hun strontebest doen om deadlines te halen. Met de baby op de schoot.  In tussentijd maken zij bovendien nog klanten die het moeilijk hebben wegwijs in het kluwen van corona-maatregelen.  Gratis.

Mijn fijne collega's, die soms deadlines moeilijk kunnen halen omdat de websites van de overheid vaak "plat liggen" of in onderhoud zijn middenin een deadline-periode.  

Mijn fantastische collega's, die weten dat ze voor een moeilijk jaar staan omdat ze vermoedelijk wel een aantal ondernemers niet meer zullen kunnen redden.  Die met het verschuiven van deadlines met andere deadlines in de problemen zullen komen.

Ik ben echt trots op hen.  Zij zijn op 16 maart met een open mindset zeer creatief omgegaan met de situatie en zijn alle digitale toepassingen om beter samen te werken nog intenser en liever gaan gebruiken.  Zij zijn bijwijlen gefrustreerd geraakt omdat het moeilijk samenwerken was, moeilijk werken tout court, maar zij zijn altijd moedig gebleven.  Het zijn immers zij die de klant hebben moeten gerust stellen, die zij aan zij met de klant hebben gestaan en nog zullen staan dit jaar.   Dat is beloofd.

Maar het zijn echt ook zij hè Mr. Magnette, die ethiek hoog in het vaandel dragen, want anders mogen ze niet binnen bij Fiscadvies.  En dat hè, Mr. Magnette, stuit mij het hardst tegen de borst, dat je ons verwijt belasting te ontduiken. Mijn lieve, mooie collega's verdienen zulke beschuldigingen niet.

En dat van dat geld?  Ach Mr. Magnette, je weet toch al langer dan vandaag dat factureren per uur bij boekhouders passé composé is?  Vandaag werken boekhouders Value Based... je weet wel, zoiets dat op WAARDE(n) gebaseerd is.

My mission in life is not merely to survive but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style - Maya AngelouGroet,

Carla

 

Meer items
Magnette en boekhouders: een lofzang

Magnette en boekhouders: een lofzang

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x