22 juli 2022

Kiezen voor duurzame mobiliteit: je wagenpark elektrificeren in samenspraak met Fiscadvies

Vanaf 2026 zijn hoofdzakelijk bedrijfswagens zonder CO2-uitstoot nog fiscaal aftrekbaar. Vanaf 2029 moeten alle nieuwe wagens in Vlaanderen elektrisch aangedreven zijn. Fiscadvies zit graag met jou aan tafel over je mobiliteitsbudget en berekent tot op de komma hoe voordelig je wagenpark elektrificeren is voor jouw onderneming.

Let’s talk about it

Stap één: jij vertelt ons wat je als ondernemer nodig hebt. Bij Fiscadvies kunnen we je wagenpark elektrificeren optimaal voorbereiden en tot in detail becijferen. Maar het is voor ons belangrijk dat we dat om de juiste redenen doen. Als de timing en investering in een elektrisch wagenpark niet matcht met je onderneming, met je toekomstvisie en met je financiën, dan kijken we samen naar een fiscale optimalisatie die nu wél bij je business past. Als fiscaal partner stappen we mee in het verhaal en tempo van jouw onderneming. Klaar voor de duurzame sprong? Dan staan we paraat met tips en advies!

Details, details, details

Voor je achter het stuur van een elektrische wagen kruipt en wegdroomt over filevrije autostrades, maken we samen een financiële en technische analyse op. Hoeveel elektrische bedrijfsvoertuigen wil je aankopen, en uit welke prijsklasse? Het rijprofiel van je personeel is daarbij cruciaal. Wie de auto voor korte ritten gebruikt (woon-werkverkeer, klantenbezoeken) heeft baat bij een elektrische bedrijfswagen, maar vertegenwoordigers die jaarlijks duizenden kilometers afleggen, schakel je misschien niet meteen om naar een elektrische wagen met een huidige actieradius van 400 kilometer. Ook de infrastructuur is van belang. Kan je laadpunten aanbieden op het werk of installeer je die liever bij je werknemers thuis?

Simuleren voor gevorderden

De optelsom van al deze vragen bepaalt de kostprijs én fiscaliteit van de elektrificatie van je wagenpark. Daarom simuleert je financieel adviseur van Fiscadvies steeds verschillende scenario’s, die visueel en met cijfermateriaal aan je worden voorgelegd. Heb je offertes opgevraagd bij verschillende garages? Dan nemen we die graag mee in onze analyse! Na je aankoop of leasing volgt Fiscadvies de boekhouding en het naleven van de fiscale regels rond je wagenpark zorgvuldig op.

De fleet van vandaag

Elektrisch rijden is niet langer de toekomst, maar de realiteit. De razendsnelle afbouw van (fiscale aftrek van) wagens op fossiele brandstoffen dwingen ondernemers om snel te schakelen. Toch werken de constante evoluties op technologisch vlak voorlopig nog terughoudendheid in de hand. De actieradius van elektrische wagens is nog niet optimaal, en ook laden on the go vormt een uitdaging. Bij Fiscadvies merken we dat een elektrische bedrijfswagen leasen vandaag een mooie tussenoplossing vormt. Jij wacht de evolutie van de technologie af en rijdt toch zo duurzaam mogelijk.

Bespreek samen met Fiscadvies de elektrificatie van je wagenpark tot in detail. 

Meer items
Kiezen voor duurzame mobiliteit: je wagenpark elektrificeren in samenspraak met Fiscadvies

Kiezen voor duurzame mobiliteit: je wagenpark elektrificeren in samenspraak met Fiscadvies

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x