10 april 2020

Hoe je leert dansen in de regen

Ik probeerde mijn klanten niet te veel te spammen met mails de voorbije weken, hoewel ik bijzonder veel aan mijn ondernemers dacht. Wij, als digitale boekhouder, prijzen onszelf gelukkig: wij hebben massa’s werk en veel nieuwe aanvragen, maar ik besef heel goed dat dat een luxe is die niet iedereen bezit. Maar geluk staat vaak niet alleen:

we delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty

Gisteren hadden we ons event met Rubicon over hoe je jezelf wil zien na de crisis, als slachtoffer of als overwinnaar? Ik nam zelf deel en eerlijk gezegd: mijn energie is de ganse dag blijven stromen.

Met name het verschil leren begrijpen tussen doelstellingen en commitments was een eyeopener. Miste je dit event? Geen nood, volgende week vertrekt een nieuwe uitnodiging! Wegens het grote succes organiseren we het immers een 2de keer. Noteer zeker al vrijdag 24 april om 9u in je agenda. Want ook jij hebt voldoende veerkracht en het recht om als survivor uit deze crisis te komen. 

Blijf zeker hoopvol, want uit studies blijkt: wie hoopvol is, gedraagt zich actiever en dat biedt een grotere kans op een goede uitkomst.

Ik ga ervan uit dat iedereen voldoende eigen krachten heeft om zichzelf te redden en hulp te zoeken waar nodig. En toch deel ik nog graag volgende tips met je: 

  1. Herdenk en herteken je businessplan. Ik gebruik nog steeds het business model canvas – je vindt voldoende templates op het net. Denk vooral in termen van: wie is je klant en welk probleem los je op na de crisis? Je zit toch in je kot en hebt er NU tijd voor. Doe aan scenarioplanning, maak niet 1 scenario maar verschillende.
    Zoek de juiste partners. Never make someone a priority when all you are to them is an option

  2. Omring je met mensen die je verschillende scenario’s onder de loep nemen. En onthoud dat je mama steeds elk scenario goed zal vinden. Vraag het dus niet aan je mama: vraag het aan mensen die je uitdagen, die anders zijn dan jij, die je blinde vlekken spotten. En geloof hen! Doe er iets mee! Ook wij kunnen je hierin helpen, vraag gerust meer info.

  3. Probeer, ook in deze tijden, goed te communiceren en on top of mind te blijven. Goede tips vond ik in het boek van Katlijn Voordeckers: VerMERKvuldig

  4. Worstel je toch met je veerkracht, ben je op zoek? Ik las Vergroot de veerkracht in jezelf en je team van  Liselotte en Anton van Ilfaro, een echte aanrader. Geen wollig gedoe maar to the point.

  5. Cash = king, zeker nu! Breng je cash in kaart, zorg dat je weet hoe lang je op je cash kan overleven. In onze Silverfin kunnen we dat samen met je doen, laat het me weten als we je hiermee kunnen helpen.

  6. Durf hulp vragen! Onthoud dat mensen GRAAG helpen. Als ik de reacties bekijk die er kwamen na een noodkreet van Mieke Cassiers in de eerste week van de lockdown toen zij al haar business zag wegvallen: hartverwarmend. Maar ook knap van Mieke dat zij haar kwetsbaarheid durfde uiten en mooi om te zien welke veerkracht zij toonde na de massale reacties. Inspiratie vind je hier op haar facebookpagina!


Als ik op één of andere manier van betekenis kan zijn voor jou: laat het me dan zeker weten (carla@fiscadvies.be). Ik maak graag tijd voor je. Immers, for our own success to be real, it must contribute to the success of others. Amen.


Fijn Paasweekend!


Meer items
Hoe je leert dansen in de regen

Hoe je leert dansen in de regen

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x