9 augustus 2022

Hoe je je onderneming kan upscalen met je businessplan

De meeste ondernemers werken een businessplan uit bij de opstart van hun zaak. Wanneer je als zaakvoerder klaar bent voor een groeispurt van je onderneming, helpt het aanpassen of finetunen van je businessplan bij het maken van nieuwe beslissingen. Zo groeit je zaak gezond en evenwichtig, en houdt jij steeds de touwtjes in handen als zaakvoerder. Je onderneming upscalen met je businessplan? Accountancykantoor Fiscadvies gaat met jou in gesprek en formuleert advies op maat, van prijszetting tot bestaffing.

Je businessplan boosten? Bepaal je nieuwe bedrijfsdoelen

Starten doen we met een schone lei: wat is je doel, op welk vlak wil je je onderneming laten groeien? Wil je je marges maximaliseren? Wil je meer personeel aanwerven? Streef je internationale bekendheid na? Daarna lopen we door je bestaande boekhouding. Wat loopt goed, wat kan anders? We nemen een diepe duik in je cijfers en zoeken naar opportuniteiten. Wil je je winstmarge vergroten, dan hoef je bijvoorbeeld niet automatisch je prijszetting aan te passen. Misschien valt er wel meer winst te halen uit de balans tussen het aantal werknemers en freelancers in je zaak. Een grondige herziening van je businessplan is de meest doeltreffende manier om succesvol te groeien.

Ken je cijfers

Inzicht in je cijfers speelt een belangrijke rol bij de groei van je zaak. Voor je meer voorraad aanmaakt of inslaat, voor je extra personeel aanwerft of investeert in nieuwe machines of technologie, moet je zeker zijn van je beschikbare werkkapitaal. Daarbij moet je, net als bij de start van je onderneming, goed kunnen inschatten hoeveel middelen je nodig hebt, voor zowel je toekomstige bedrijfsvoering, als voor je eigen levensonderhoud. Het lijkt misschien niet zo, maar ook ervaren ondernemers zien soms belangrijke posten over het hoofd. Zorg ervoor dat je inzet op een goede financieringsmix (eigen middelen, lening bij de bank, investeerders, crowdfunding, …). Je boekhouder zoekt daarbij mee naar het beste evenwicht. Het doel van upscaling via je businessplan? Ervoor zorgen dat je elke beslissing kan onderbouwen in functie van de groei van je onderneming.

Optimaliseer je businessplan met de juiste mindset

Je onderneming naar een hoger niveau tillen, gaat hand in hand met organisatorische en financiële groeipijnen. Verandering is in zekere mate altijd een chaotisch proces dat gepaard gaat met obstakels. Het is dus zaak om je focus op het einddoel te houden, zodat je noch door ontgoochelingen noch door aangename verrassingen uit je lood wordt geslagen. Je boekhouder is hierin je strategische partner, die je op de feiten en de cijfers wijst en je ondernemersdroom helpt waarmaken. Alles voor een businessplan op jouw maat en groei op jouw ritme!

Tijd voor upscaling met je businessplan? Fiscadvies neemt samen met jou de boekhouding door, luistert naar je ambitieuze bedrijfsdoelen en tekent een forecast op maat uit. 

Meer items
Hoe je je onderneming kan upscalen met je businessplan

Hoe je je onderneming kan upscalen met je businessplan

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x