23 juni 2021

Fiscadvies verwelkomt, begeleidt en inspireert stagiair Elijah

Bedrijfswaarden definiëren op papier is een trend, ze toepassen in de praktijk is een uitdaging. Een challenge waar boekhoudkantoor Fiscadvies wonderwel in slaagt. Het toonvoorbeeld? Een beroepsinlevingsstage (BIS) voor aanstormend boekhoudtalent Elijah. Zaakvoerster Carla Van Corenland en hr-consultant Ann Rens gaan in gesprek over de kracht van een people first-missie en visie. Lees mee en laat u inspireren …  

Dag Carla! Eind april verwelkomde het Fiscadvies-team Elijah Kaseba. Was u op de uitkijk naar versterking in de vorm van een stagiair?

Carla Van Corenland: “Ik doe niets liever dan mensen kansen geven en zoeken naar oplossingen voor klanten en medewerkers. Toen ik in maart de vraag kreeg via ETION (Forum voor geëngageerd ondernemen) of Fiscadvies interesse had om een stageplaats aan te bieden via VDAB zag ik dat meteen zitten! Het stond niet op de planning, maar dat is bijzaak. Na een bijzonder aangename kennismaking met Elijah, was een stage aanbieden de volgende, logische stap. Eind april verwelkomden mijn team en ik hem enthousiast. Intussen legt hij zich al twee maanden toe op klantenboekhouding door inkomende en uitgaande facturen correct te verwerken. Zijn doel is om gedurende zijn stagejaar bij ons ondernemersboekhouding vakkundig en vlot onder de knie te krijgen. Daarvoor engageert hij zich grenzeloos. Vraag maar na bij de collega’s! Iedereen zal hem omschrijven als een harde werker met mooie ambities.”

“Ik ving mijn stage aan in tijden van corona, spannend … Gelukkig werd ik superwarm onthaald! Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van het Fiscadvies-team, waar iedere medewerker zijn eigen unieke kwaliteiten heeft. Ik kijk mijn ogen uit en leer met plezier bij vanop de eerste rij!” - Elijah Kaseba, BIS-stagiair bij Fiscadvies

Het aantrekken van geknipte profielen in boekhouding is tegenwoordig niet evident. Merkt u evoluties op in het landschap?

Carla: “Ik kan beamen dat de instroom van accountant- en boekhoudprofielen de voorbije jaren een beetje stroever verliep. De zoektocht naar een nieuwe medewerker is zoals een speld in een hooiberg, waar meerdere kantoren tegelijkertijd naar zoeken. Bovendien zit de financiële sector in volle transitie. Digitalisering heeft een grote impact op het takenpakket van boekhouders. Zo maken online toepassingen puur uitvoerende taken steeds meer overbodig. Met als gevolg dat de verantwoordelijkheden en bij uitbreiding het profiel van de accountant danig veranderd zijn. Door trouw te blijven aan onze waarden zijn we erin geslaagd toffe medewerkers met de juiste kwaliteiten en mindset aan te werven.”

Naar welke match gaat u op zoek bij de uitbreiding van uw team?

Carla: “Ik ben ervan overtuigd dat tevreden medewerkers garant staan voor tevreden klanten. Een mensgerichte visie en betrokken aanpak in een organisatie zijn volgens mij een noodzaak. Mijn medewerkers belichamen die stuk voor stuk. Om onze gemeenschappelijke noemer kracht bij te zetten, werkte ik de waarden van Fiscadvies uit aan de hand van het woord ‘Graceful’. Zo komt onze missie en visie tot leven en wordt het een pak makkelijker voor mijn teamleden om zich te identificeren met het DNA van ons boekhoudkantoor en waar ik met Fiscadvies naartoe wil.”

Onze waarden onder de loep …

GIVING: helpen, klanten comfort bieden, maar elkaar ook onderling ondersteunen
RELIABLE: ethisch en correct zijn
ACCESSIBLE: toegankelijk zijn
CLIENT-ORIENTED: interesse tonen in klanten en in elkaar
ENTHOUSIASTIC: enthousiast en positief zijn
FEEDBACK: feedback geven en waardering uitspreken naar ondernemers en teamleden
UNIQUE: iedereen is anders, iedereen is uniek
LEARNING: het leerproces stopt nooit (lifelong learning)

De U van Unique komt meer dan ooit naar voren.

Carla: “Klopt! Ik investeer bewust in alternatieve rekruteringskanalen, denk aan: individuele beroepsopleidingen (IBO’s), stages via scholen, Vlaamse ondersteuningspremies (VOP’s), … Met de komst van Elijah steekt Fiscadvies voor het eerst haar schouders onder een beroepsinlevingsstage. Het is als werkgever niet makkelijk wegwijs te worden in die ruime waaier aan rekruteringsopportuniteiten. Ik moet toegeven dat er extra tijd en werk inkruipt. Van aanvragen doen, over motiveringen formuleren, tot dossiers opvolgen. Gelukkig kan ik rekenen op de input en ondersteuning van Ann Rens, die Fiscadvies al enige tijd begeleidt als hr-consultant.”

Waarom is investeren in jong talent via stages een opportuniteit voor werkgevers?

Ann Rens: “Heel wat werkgevers worden afgeschrikt door de paperassen die komen kijken bij het opzetten van een BIS of het aanvragen van VOP’s. Nochtans loont dat beetje papierwerk écht wel de moeite! Ik heb zelf een ruime achtergrond in hr en in sociale economie, wat maakt dat ik vertrouwd ben met de verschillende aanwervingssystemen en stagemogelijkheden. Ik heb meermaals met eigen ogen gezien hoe goed de match tussen werkgever enerzijds en stagiair anderzijds was. Het biedt een echte win-win voor beide partijen. Elkaar leren kennen, inspireren, motiveren, … De Graceful-waarden van Fiscadvies getuigen van een mensgerichte aanpak en heldere visie. Een boeiende en betrokken stage is de kers op de taart van die mooie bedrijfsfocus.”

“De U van Unique en de L van Learning gaan hand in hand nu Elijah zich als stagiair bij ons team gevoegd heeft. Ik, maar bij uitbreiding, heel Fiscadvies is blij dat we mogen bijdragen aan zijn eerste werkervaring in accountancy.” - Carla Van Corenland, zaakvoerster van Fiscadvies

Uw boekhouding uit handen geven aan een ervaren en betrokken accountancykantoor?

Meer items
Fiscadvies verwelkomt, begeleidt en inspireert stagiair Elijah

Fiscadvies verwelkomt, begeleidt en inspireert stagiair Elijah

Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x