BLOG

Fiscadvies blogt!

Hoe gaat het eraan toe bij een digitaal boekhoudkantoor? Wij vertalen graag uw cijfers zodat er meer tijd en ruimte vrijkomt voor persoonlijk advies.

9 augustus 2022

Hoe je je onderneming kan upscalen met je businessplan

Je businessplan is de blauwdruk van je ambitie als ondernemer. Klaar voor groei? Dan finetune je best eerst je businessplan. Fiscadvies legt uit hoe.

22 juli 2022

Kiezen voor duurzame mobiliteit: je wagenpark elektrificeren in samenspraak met Fiscadvies

Fiscaal voordelig omschakelen naar elektrische bedrijfswagens, hoe pak je dat aan? De fiscaal adviseurs van Fiscadvies gidsen je door alle stappen.

11 juli 2022

De snelheid van duurzame mobiliteit: fiscale aandachtspunten bij de elektrificatie van je wagenpark

Hoe schakel je om naar duurzame bedrijfsmobiliteit? Is het fiscaal interessanter om een elektrische wagen te leasen of aan te kopen? Fiscadvies licht toe.

1 oktober 2021

Btw-vrijstelling binnenkort enkel bij therapeutische behandelingen

Bent u medisch of paramedisch vrijberoepsbeoefenaar? Vanaf 1 januari 2022 geldt btw-vrijstelling enkel bij therapeutische behandelingen. Fiscadvies licht toe.

6 september 2021

Klant aan het woord: Elni

De boekhouder van zelfvertrouwencoach Ellen Verstrepen verdween met de noorderzon. Lees hoe Fiscadvies haar enerzijds sterkt met financiën en anderzijds inspireert in het ondernemerschap.

25 augustus 2021

Aandelenopties: aantrekkelijke, alternatieve verloningsvorm

Aandelenopties zijn een tikkeltje onbekend, maar absoluut het overwegen waard als aantrekkelijke, alternatieve verloningsvorm voor bedrijfsleiders! Fiscadvies geeft u in deze blog met plezier een korte introductie.

18 augustus 2021

Klant aan het woord: Salt & Sweet Bakery

Salt & Sweet Bakery uit Wilsele schakelt Fiscadvies in voor boekhouding en ondernemersondersteuning. Lees de getuigenis van de warme bakkerij met een businessmindset.

11 augustus 2021

Ondernemersbegeleiding met een human touch

Fiscadvies ondersteunt naast innovatieve bedrijven ook ondernemers die een moeilijk jaar kenden. Hoe we dat doen? Ontdek het in de column van Carla Van Corenland.

15 juli 2021

#Zomertip: ontdek digitaal boekhouden en win tijd voor wat écht telt

Heeft u als ondernemer telkens stress om uw aangifte tijdig in te dienen? Grijp de zomer beet om te reflecteren. Fiscadvies helpt u graag digitaliseren met boekhoudplatform Visma | Yuki.

28 juni 2021

Boekhoudkantoor plant bos

Achter de schermen bereidt Team Fiscadvies zich voor op de aanplanting van een eigen bos. Iedere medewerker draagt zijn steentje bij om ons duurzaam doel waar te maken. Kom alles te weten over ons bedrijfsbos.

23 juni 2021

Fiscadvies verwelkomt, begeleidt en inspireert stagiair Elijah

Fiscadvies past haar waarden toe in de praktijk met stagiair Elijah. Zaakvoerster Carla Van Corenland en hr-consultant Ann Rens gaan in gesprek over de kracht van een people first-missie en visie. Laat u inspireren …

21 juni 2021

Fiscadvies gaat fluïde!

Boekhoudkantoor Fiscadvies verhuist van Heverlee naar Wilsele. Het accountancykantoor trekt daarbij de kaart van fluïde werken. Nieuwsgierig? Naar de column van Carla Van Corenland.

8 mei 2020

Een team op afstand in een boekhoudkantoor: swipe jij rechts of links?

Ons boekhoudkantoor zal ook na de lockdown deels remote blijven werken. Uit een survey bleek immers dat er ook heel wat voordelen voor de collega's bleken. De uitdagingen pakten we aan in een remote team charter, dat steeds een ongoing process zal blijven.

4 mei 2020

Magnette en boekhouders: een lofzang

Mijn mening, recht voor de raap, over de uitspraken van Magnette die boekhouders verwijt veel geld te verdienen aan hulp bij belastingontduiking.

15 april 2020

Mens erger je niet

Nood hebben aan elkaars noden te leren kennen

10 april 2020

Hoe je leert dansen in de regen

Een hart onder de riem & een aantal tips om geen slachtoffer maar een survivor te zijn

1 april 2020

Bezint eer ge opnieuw begint

Hoe een crisis soms tot inzichten kan leiden

19 maart 2020

Overspoeld door steunmaatregelen?

In deze blog vind je een overzicht van de steunmaatregelen

8 maart 2020

Loslopend wild op internationale vrouwendag

Over ondernemers, vrouwen en witte wijntjes: is passie het enige wat een persoon tot ondernemer maakt?

29 mei 2018

Moet de boekhouder nu écht niets meer doen?

Ik bezocht afgelopen vrijdag een school om de veranderingen in ons beroep uit te leggen, want wat doen wij nu nog eigenlijk? Hebben wij überhaupt nog een rol te spelen?

26 april 2018

Fiscadvies bestaat 10 jaar

Terug- en vooruitblik in het leven van Fiscadvies in het licht van ons 10-jarig bestaan

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x