ACCOUNTANCYKANTOOR HERENT

Wilt u uw klinkende kmo of vzw uit Herent, Winksele of Veltem-Beisem laten bijstaan door een accountancykantoor bij u in de buurt? Kan uw onderneming ondersteuning gebruiken van een (fiscaal) accountant? Zoekt u een sparringpartner die uw boekhouding digitaliseert en uw fiscaliteit optimaliseert?

Welkom bij Fiscadvies! Full-service accountancykantoor uit Herent dat uw boekhouding tot in het kleinste detail doet kloppen en u erover informeert in klare taal. Onze dienstverlening aan ondernemers gaat verder dan een louter cijfermatige aanpak, we zetten maximaal in op een allround en persoonlijke begeleiding. Samen zetten we uw ondernemerschap kracht bij.

Accountancykantoor Herent gezocht? Onze accountants verzekeren u in de eerste plaats van een stipte boekhouding. Als bonus ontvangt u ondernemersadvies in mensentaal. 

Wat is het verschil tussen een boekhouder en accountant?

De fusie van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB) en het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF) heeft het landschap danig door elkaar geschud. Een hele uitdaging om vandaag als ondernemer door de bomen het bos te zien … De samensmelting van beide beroepsinstituten brengt namelijk enkele titelwijzigingen met zich mee.

Fiscadvies schept klaarheid. Zeg niet langer … maar …

 • Erkend boekhouder(-fiscalist) à (fiscaal) accountant
 • Accountant à gecertificeerd accountant
 • Boekhouder à accountant
 • Belastingconsulent à belastingadviseur

Een titel zegt u misschien niet veel, maar de focus van uw toekomstig accountant is wel van tel. Die maakt namelijk dat u precies de ondersteuning krijgt, die u nodig heeft en zoekt.

Fiscadvies, opgericht en geleid door (fiscaal) accountant Carla Van Corenland, treedt op als ondernemersaccountant. Dat uit zich in een correcte, digitale boekhouding, fiscaal advies op maat en persoonlijk ondernemersadvies. We zien geen puzzelstuk over het hoofd!

Ons accountancykantoor voor ondernemers zet alles in het werk om uw bedrijf de koers van uw dromen te laten varen. Boekhouding en fiscaliteit steken daarbij geen stokken in de wielen. Integendeel! We laten ze uw zaak versnellen. Team Fiscadvies kiest er bewust voor u en uw businesstoekomst op de eerste plaats te zetten. Wij werken enkel voor onze vaste klanten en treden nooit op als externe revisor bij collega-accountants.

Waarvoor mag u Fiscadvies bellen?

Ons accountancykantoor steekt de schouders onder uw vennootschap door middel van …

 • Automatisering boekhouding opstarten, digitaal boekhouden begeleiden
 • Resultatenberekening en jaarrekening opmaken, toelichten en publiceren
 • Boekhouding volgens de huidige wettelijke richtlijnen (inboeken aankoopfacturen, verwerken verkoopfacturen, onkosten, bankafschriften, …)
 • Loonadministratie, btw-administratie
 • Financiële prognoses, budgetten opstellen en verdedigen
 • Balansen opstellen, balansen toelichten
 • Maandafsluiting, kwartaalafsluiting, jaarafsluiting, versnelde afsluiting van uw boekhouding
 • Documenten algemene vergadering samenstellen
 • Bijstand en advies bij periodieke btw-aangiftes, Intrastat-aangiftes
 • Administratie (inschrijving KBO, vergunning aanvragen, btw-nummer aanvragen, …)

Een beroep doen op Fiscadvies voor accountancy? Let’s talk!

Onze dossierverantwoordelijken assisteren u binnen en buiten de grenzen van accountancy. We maken de vertaalslag van financiële gegevens en cijfers naar fiscaal en boekhoudkundig advies op maat. Onderbouwd, bevattelijk én toekomstgericht!

Wie kan Fiscadvies inschakelen?

Ons accountancykantoor Herent bedient een ruime waaier aan ondernemingen in de regio. We richten ons voornamelijk op ondernemers met een gezonde groeimentaliteit. Niet zozeer op starters en bijberoepers. Wel op kmo’s en vzw’s die een knap trackrecord op zak hebben en nu op de uitkijk zijn naar zowel een vast accountancykantoor, als een innovatieve sparringpartner.

Voor kleine ondernemingen

Als een onderneming groeit, neemt de complexiteit van de boekhouding toe. Fiscadvies wijst doorstarters, scale-ups en andere kleine ondernemingen een vaste dossierbeheerder toe, waardoor ze zich terug kunnen toeleggen op hun kerntaken. Wij boeken aankoop- en verkoopfacturen, bespreken tussentijdse balansen, geven vennootschaps- en personenbelasting aan, … Daarnaast helpen wij om valkuilen te omzeilen, om kansen te grijpen en om ondernemingen verder uit te bouwen. Hoe we dat concreet doen? Kapitaalrondes organiseren, adviesgroepen samenstellen, extra verzekeringen afsluiten, algemene voorwaarden actualiseren, herstructurering of overnames begeleiden, … 

Van accountancy als administratieve last, naar accountancy als groeiversneller: daarvoor engageren we ons bij Fiscadvies!

Voor grote ondernemingen

Dankzij een uitgebreide vennootschapsexpertise staan wij toonaangevende ondernemingen bij met een full-service dienstverlening. Fiscadvies staat in voor uw digitale boekhouding en bedrijfsrapportering, maar denkt bovenal actief mee na over businessontwikkelingen. Als accountancykantoor Herent verzekeren we u dat de cijfers kloppen, als sparringpartner laten we de cijfers spreken. Ze zijn hét onderwerp van uw toekomstplannen, die we graag samen met u uitrollen. Financieel, fiscaal en juridisch. In binnen- en buitenland. On- en offline.

Voor vzw’s

Een extern accountant is niet verplicht voor vzw’s. Maar het is cruciaal dat er ook in social profit voldoende aandacht en tijd gaat naar de opstart, onkosten, opbrengsten, opstelling van de jaarrekening, … van de vereniging. Want ook vzw’s zijn onderworpen aan tal van verplichtingen (boekhoudkundig en fiscaal). Fiscadvies vult jarenlange ervaring accountancy support voor vzw’s aan met een actuele kennis van fiscaliteit en wetgeving.  

Start hier

Fiscadvies combineert een sluitende boekhouding met een toekomstgerichte mindset. Uw cijfers van vandaag, leggen de basis voor morgen.

Wie leidt Fiscadvies in goede banen?

Boekhoud- en accountancykantoor Fiscadvies wordt sinds 2018 gerund door onderneemster Carla Van Corenland. Vanuit Vilvoorde en Wilsele (vlakbij Leuven) ondersteunt een knap kernteam van finance experts gedreven ondernemers. We zijn een full-service adviesbureau dat een secure allround accountancy voert met een persoonlijke toets. De bedrijfsboekhouding is steeds ons vertrekpunt, maar we geven ook juridisch en fiscaal advies, begeleiden ambitieuze bestuurders bij hun droom en assisteren op consultancybasis bij fiscale optimalisaties. Ons bruisend kantoor zet zich dagelijks in voor accuraat en persoonlijk advies mét impact op lange termijn.

Een goede klik met uw boekhouder is een must. Kennismaken met Fiscadvies, accountancykantoor in Herent? Ons team is één en al oor voor uw bedrijfsverhaal.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x